OPTISTONE: ÚJ EKEFEJ-BIZTOSÍTÁS A LEMKENTŐL

Az új OptiStone automatikus ekefej-biztosítás mától elérhető a LEMKEN Juwel, Diamant és Titan eke szériáin.

Hogyan működik az ekefej-biztosítás?

Az OptiStone szívét egy rendkívül stabil, tartólemezekből álló zárt rendszer képezi, amely megbízhatóan védett a szennyeződésektől és az idegen tárgyaktól. Az újonnan tervezett forgatható konzol nagy oldalirányú kioldási erőket és optimális ekekezelést biztosít a köves talajon.

Ha akadályba ütközik, az új LEMKEN ekefej-biztosítás képes kitérni akár 37 centimétert felfelé és 20 centimétert oldalra. Ez kellően nagy kitérési tartományt biztosít a zavartalan munka érdekében, még mélyszántás esetén is. A kioldási erők a vezetőülés kényelméből folyamatosan állíthatók, hogy alkalmazkodhassunk a változó talajviszonyokhoz. Ha az ekefej egy kő vagy gyökér alatt elakad, a rendszert kiegészítő dupla nyírócsavarok védik az ekét a sérüléstől.

A LEMKEN OptiStone előnyei

Az OptiStone túlterhelés elleni védelem nagy szilárdságú, radiális gömb alakú siklócsapágyakkal rendelkezik, hogy az ekefejek stabilak maradjanak akkor is, ha a rendszer elhajlik. Az ekefejek szorosan kapcsolódnak a háromdimenziós csapágyakhoz, ezért nem tudnak leválni - egyértelmű előny a piacon általánosan előforduló négypontos felfüggesztésű túlterhelés-védelmi rendszerekhez képest. A radiális gömb alakú siklócsapágy tartós, megbízható és könnyen hozzáférhető a kényelmes karbantartás érdekében.

Vissza a hírekhez