LEMKEN Solitair 9+ osztott magtartállyal – nagyobb rugalmasság a vetésben

Alig egy évvel a Solitair 9+ pneumatikus vetőgép sikeres piaci bevezetése után a LEMKEN bemutatja annak osztott magtartállyal szerelt “Duo” változatát. Ez a gép a lehetőségek széles választékát kínálja a vetőmag, műtrágya és akár köztes kultúrák egyidejű kijuttatására, illetve vetésére. Ezzel a géppel a LEMKEN, a szántóföldi növénytermesztés specialistája, tovább bővíti választékát egy géppel, a költség-optimalizált árutermelő gazdálkodás szolgálatára.

A Solitair 9+ Duo tartálya 1.850 literes űrtartalommal rendelkezik. A tartály térfogata az igényektől függően 50/50, vagy 60/40 arányban megosztható. Ennek eredményeként két kijuttatási változat lehetséges:

A kevert kijuttatású változatnál a vetőmag és a műtrágya a két magtartályrészből, két adagolóból kombináltan áramlik lefelé. A különböző komponensek a magvezető csövön keresztül jutnak a duplatárcsás csoroszlyákhoz és lehelyezésre kerülnek a magárokba. Ez lehetővé teszi az elegendő starter műtrágyadózis kijuttatását az őszi vetésekkel egy időben, vagy a teljes műtrágyaadag kijuttatását tavaszi vetéseknél. Az elosztókba egy automatikus művelőút rendszer van beépítve.

Az elkülönített kijuttatású változat nagyobb rugalmasságot biztosít a lehelyezést illetően. Ezzel a rendszerrel a két komponens elkülönítetten áramlik a duplatárcsás csoroszlyákhoz két vezetőcsőben, duplázott számú elosztóból. A komponensek kijuttathatók egy sorba, mint a kevert változatnál, vagy elkülönítetten és felváltva két sorba, az elosztóban lévő művelőút betét gyors cseréjét követően. Ezen felül minden második sor lehelyezési mélysége külön állítható a nyomókerék segítségével maximum 5 cm eltérést biztosítva. Ez lehetővé teszi két különböző vetőmag eltérő optimális mélységbe történő lehelyezését, vagy a vetéssel egyidejű sorok közzé történő műtrágya kijuttatást.

Soltair 9 duo

A Solitair 9+ Duo három és négy méteres munkaszélességben érhető el. A megrendelések befogadása megkezdődött; a szállítások tervezett időpontja 2022. januártól lehetségesek.

Vissza a hírekhez