Gigant

Páratlan területteljesítmény minimális üzemanyag-fogyasztás mellett

A Gigant 10 és Gigant 12 eszközhordozó alvázak egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy különböző LEMKEN munkagépeket a nagy teljesítményű szántóföldi használathoz egyetlen alvázra hozza össze. Mindkét eszközhordozó alváz két hidraulikus hárompont-felfüggesztéssel rendelkezik, amelyekre az esedékes munkától függően a Heliodor vagy Rubin rövidtárcsák, a Smaragd szárnyaskéses grubber vagy System-Kompaktor magágykészítő kombináció is felszerelhető. Ez az univerzális használat két-háromszoros költségmegtakarítást jelent a járószerkezet, a fékberendezés és a munkagép hidraulikus rendszerének esetében a beruházási költségeknél. Ezenkívül az egyes munkavégző tagok akár eszközhordozó alváz nélkül, kisebb traktorokkal is használhatók.

  • A két hárompont függesztésének és az egyes munkavégző tagoknak köszönhetően páratlan talajkövetés érhető el, amely egyenletes művelési mélységet és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást jelent.
  • Mivel a Gigant eszközhordozó alváz kerekei a munkavégző tagok előtt futnak, a megmunkált területen nem marad keréknyom.
  • A Gigant 10 típussal minden munkagép-kombináció egyszerűen és biztonságosan szállítható közúton három méteres szélességgel.
  • A Gigant 12 szervokormánnyal is felszerelhető az egyszerűbb és biztonságosabb fordulás érdekében.

GIGANT 10 S
GIGANT 10 S
GIGANT 10 S
GIGANT 12 S
Rendszertömörítő 800/1000 800 1200 1200
Heliodor 9 800/1000/1200 800 - 1600
Rubin 9 U - 800 - 1000/1200
Smaragd 9 800/1000 800 1200 1200

Heliodor 9

A LEMKEN Heliodor rövidtárcsa két sor független, laprugókra szerelt tárcsát használ. Ez kiváló talajkövetést biztosít, ráadásul a köves talajokat is akadálymentesen művelheti meg. Tarlómegmunkálás során a tárcsák biztosítják a talaj és a növényi maradványok egyenletes és intenzív bekeverését.

A Heliodor a hagyományos talajművelésben és mulcsba vetésnél is használható magágykészítéshez. Az eke után szerelhető, külön megvásárolható hidraulikusan beállítható és rugós felfüggesztésű simítófogak megbízhatóan elegyengetik a felszínt.

A mélységtartáshoz és visszatömörítéshez a LEMKEN hengereinek széles skálája áll rendelkezésre. Ily módon a Heliodor képes megfelelni a modern mezőgazdaság különböző feltételeine

Az új Heliodor 9 510 mm-es tárcsái 45 milliméterrel nagyobb átmérőjűek, mint az elődjéé. Ez jelentősen hosszabb élettartamot tesz lehetővé, emellett a munkamélység is 2 cm-rel nagyobbra, akár 14 cm-esre növelhető. A LEMKEN rövidtárcsás boronák tárcsáinak különleges állása már évek óta jól bevált, így a vágószög és az aláfogás az új rendszernél is változatlan marad. A kiváló minőségű, karbantartásmentes axiális ferde golyóscsapágyak szintén a Heliodor 8-ból származnak.

Felfüggesztett, hidraulikusan behajtható állapotban a Gigant eszközhordozó 8, 10 vagy 12 méteres munkaszélességben is kapható. A szállítási szélesség kevesebb három méternél, a szállítási magasság pedig kevesebb négy méternél.

Rubin 9

A Rubin mindkét tárcsasora 107 cm-es osztással van felszerelve. Ez az elrendezés és a nyitott keretkonstrukció együtt még nagy mennyiségű szerves anyag esetén is eltömődéstől mentes üzemeltetést biztosít.

A tárcsák a gép teljes szélességében 250 mm-es osztással vannak felszerelve, ez lehetővé teszi közöttük a szabad anyagáramlást. Az első sorhoz képest eltoltan elhelyezett hátsó tárcsasor összességében 125 mm-es osztást eredményez.

A csipkés tárcsák mindkét sora magasságban és szögben állítható követő boronával szerelt, melyek irányítják a talaj áramlását. Ez egyúttal javítja a szalma eloszlását, amikor a táblán átlósan történik a művelés.

A kiegészítő külső szélező tárcsák lehetővé teszik a pontos, bakhát nélküli csatlakozást az előző menethez. Az optimális munkaminőség biztosítása érdekében minden tárcsát eltolt szár irányít.

A tárcsa helyzetének és szögének párosítása még nehéz talajviszonyok között is könnyű behúzást eredményez.

A LEMKEN széles hengerválasztékából kiválasztható elmunkáló hengerek pontos mélységtartást biztosítanak.

Rendszertömörítő

A pontos magágykészítés, valamint a nagy területteljesítmény és az alacsony kopás miatt költségmegtakarítás manapság döntő érvek a vontatott magágykészítő kombinációk használata mellett. A kardántengelyes hajtású gépek mellett a passzív magágykészítőknek is nagy a jelentősége a gabonához, repcéhez és kapás növényekhez végzett szekunder talajművelés során. A LEMKEN System-Kompaktor magágykészítő kombinációja olyan sokoldalúan felszerszámozható eszköz, amely a tökéletes magágykészítéssel kapcsolatos minden szántóföldi igényt kielégít.

A növények optimális fejlődésének alapja az ideális magágy. Fontos, hogy a megmunkált szántóföldet jól elegyengessék, és egyúttal a munkagép teljes szélességében és munkamélységében fellazítsák.

Különösen fontos a vetési horizont, ahova a magvak kerülnek. A magágy jó visszatömörítése rendkívül fontos az optimális vízellátás érdekében. A mag körüli finomra művelt talaj, valamint a felszínen levő, rögösebb talaj együttesen biztosítják a megfelelő kikelést. A System-Kompaktor ehhez a legjobb feltételeket teremti meg.

Gigant