A LEMKEN ismét rekordévet zárt

Az innováció és a hírnév is hozzájárult a rekordértékesítéshez
A Lemken az elmúlt évben is folytatta növekedését. A családi tulajdonban lévő vállalkozás eladásai 25%-os növelésével újabb rekordot, 559 millió EUR-s árbevételt ért el.

A 2023-as rendelési könyv nagyszámú megrendelést tartalmaz az idei évre.

„Ismét képesek voltunk eladásainkat és eredményeinket növelni, a globális ellátási láncok problémái és a növekvő infláció ellenére. A beérkező megrendelések meghaladták várakozásainkat.”

Nicola Lemken, tulajdonos

Jelentős beruházási hajlandóság a gazdálkodóknál

A 2022-es év a gazdálkodókat is számos kihívással szembesítette, de összességében elmondható, hogy a magasabb beszerzési árak ellenére is képesek voltak professzionális mezőgazdasági technológiákba befektetni, még annak ellenére is, hogy az inputanyag árak is jelentősen emelkedtek. A LEMKEN az egész világon élvezi kiváló megítélésének előnyeit. Sikeresen növelte értékesítéseit mind a hazai, német piacon, mind a nemzetközi piacokon.

„Értékesítésünk 80%-a jelenleg is exportra történik és úgy véljük, hogy ebben további növekedési lehetőség van, amennyiben új piacokat és célcsoportokat találunk. Az új termékeink, mint például a Karat 10 kultivátorok és új az eke modellek további keresletet ösztönöztek.”

Anthony van der Ley, ügyvezető igazgató

csm_steketee-dinteloord-zeremonie-piling

Beruházások minden területen

Ambiciózus céljai elérése érdekében a LEMKEN nemcsak egy új üzemet épít Dinterloordban a modern, precíziós sorközművelő gépek gyártására, de bővíti Harenben a vetőgépgyár kapacitásait, valamint optimalizálja a gyártást és az összeszerelést az Alpenben található fő gyártóüzemében is. Jelentős hozzájárulás a LEMKEN sikereihez a Dél-Afrikában működő Equalizer cég felvásárlása, amely főként a min-till és no-till technológiát alkalmazó nagyméretű gazdaságok igényeit kiszolgáló precíziós szemenkénti vetőgépek gyártására fókuszál.

Munkavállalókat keresnek

A LEMKEN továbbra is fókuszál munkavállalóira, akiknek az elkötelezettsége lényeges eleme a LEMKEN sikereinek. Az elmúlt gazdasági évben a LEMKEN 4,5%-al növelte munkavállalói létszámát 1.773 főre. A jelentős növekedéssel lépést tartva és fenntartva azt a célt, hogy a gazdák erős partnere legyen a továbbiakban is, a LEMKEN folyamatosan keresi a magasan képzett munkaerőt üzletmenete minden területén.

csm_zufriedene-mitarbeiter-lemken_6c4b39

A jövő mezőgazdasági technológiája

Ebben az évben kerül sor a világ legszínvonalasabb mezőgazdasági kiállítására, az Agritechnikára Hannoverben, melyet 2023. novemberben tartanak, és amely kétségkívül látványos bemutatója lesz az egész termékkínálatot átható innovációknak. A LEMKEN továbbra is elkötelezett az AgroVision Company küldetése iránt, beruházva számos jövőorientált fejlesztésbe.

csm_solitairdt-neuheit-2022_0f6a5dfbba.j

Vissza a hírekhez