A LEMKEN Heliodor rövidtárcsa már precíziós hígtrágya kijuttatóval is kombinálható

2022 márciusától a LEMKEN Heliodor rövidtárcsa a Vogelsang DosiMat DMX precíziós hígtrágya kijuttató csatlakoztatására alkalmas előkészítő készlettel kapható.

A két bevált munkagép erőteljes kombinációja, ideális a folyékony szerves trágyák – például a hígtrágya – precíz, alacsony veszteséggel történő kijuttatására és bedolgozására.

Egy rövidtárcsa és egy hígtrágya-kijuttató tökéletes kombinációja

A Heliodor kiváló alapot nyújt az ilyen típusú felhasználáshoz, mivel kompakt és kis vonóerőigényű, ezért csak csekély követelményeket támaszt a traktor emelő- és vontatási teljesítményével szemben. A DosiMat DMX híres a kiemelten egyenletes oldal- és hosszirányú hígtrágya elosztásról, amely szélsőségesen alacsony és kiemelkedően magas kijuttatandó mennyiségnél is stabilan megmarad.

Hogyan működik?

A két eszköz együttműködése nagyon egyszerű. A hígtrágya felülről táplálható be a DosiMat-ba, majd a gépen belül, a vágókésekkel felszerelt, áramlásra optimalizált rotor homogenizálja, majd az egyes kivezetésekbe továbbítja azt. A növényi maradványok és idegen anyagok megbízhatóan aprítódnak fel a folyamat során - ez lehetővé teszi a kívánt, pontos eloszlást és segít elkerülni a zavaró dugulásokat. A hígtrágya ezután a tömlőkön keresztül a Heliodor első tárcsasora mögötti területre jut, itt pedig az eszköz a talajba injektálja. Ezt követően a második tárcsasor bekeveri, a henger pedig azonnal lezárja a talajfelszínt.

Gazdaságos és fenntartható

Gazdaságossági szempontból a Heliodor/DosiMat duó pontosan megfelel a jelenlegi trendeknek; a műtrágyák árának emelkedésével sok gazdálkodó szeretné hasznosítani a hígtrágyában található tápanyagokat. Ez a nitrogénveszteség minimalizálásával érhető el, melynek kulcsa a pontos kijuttatás és azonnali bekeverés. Így ez a technológia nemcsak rendkívül gazdaságos, hanem napjaink környezet- és vízvédelmi követelményeinek is megfelel.

Untitled-1.png

Vissza a hírekhez