A LEMKEN felvásárolta a vetéstechnika specialistáját, az Equalizer céget

A LEMKEN aláírta a felvásárlásról szóló megállapodást a Dél-Afrikai Equalizer céggel, ami jelentősen kibővíti a termékkínálatot a vetéstechnika szegmensében.

Az Equalizer a lehető legkisebb mértékű talajbolygatástól (min-till) a no-till technológiákban is alkalmazható precíziós szemenkénti vetőgépeket (36 soros kivitelig) és sorvetőgépeket (24 m-es munkaszélességig) kínál. Az adásvétel 2023. tavaszán zárul le teljes egészében, amikorra a hatósági engedélyeket is megkapják.

Ideális kiegészítés új piacok nyitására

A LEMKEN ügyvezető igazgatója Anthony van der Ley véleménye szerint az Equalizer termékpalettája tökéletesen kiegészíti a LEMKEN vetéstechnikai kínálatot és egy fontos sarokkövét jelenti a további növekedésnek. Ráadásul kiváló szinergiák ébrednek a Lemken szemenkénti vetéstechnológiában, lévén a LEMKEN által kifejlesztett Delta-Row technológia kiegészülhet az Equalizer által bevezetett szimpla-soros technológiával.

„Nincs átfedés a termékpalettánkban. Az Equalizer azoknak a piacoknak és vevőknek kínál megoldásokat, amelyeket a LEMKEN az eddigiekben nem tudott kiszolgálni. Növekedési stratégiánkkal összhangban, az Equalizer vetőgépek betöltenek egy rést a termékpalettánkban.”

Anthony van der Ley, ügyvezető igazgató

csm_equalizer-einzelkornsaemaschine_5e5d

Sikeres új fiókvállalat

Az Equalizer, amely szintén családi vállalkozás, és amelyet Cape városban alapították 2000-ben, jelenleg 180 munkavállalót foglalkoztat. A cég nemcsak Dél-Afrika hazai piacát szolgálja ki – ahol a szemenkénti vetőgépek szegmensében piacvezető – de legfontosabb exportpiaca Ausztrália.

Érkező beruházások

A LEMKEN elkötelezett ígérete mellett és Dél-Afrikában az Equalizerrel együtt tervez növekedést. A 2023-as évben az első határozott fejlesztési irány az alkatrész logisztika jelentős bővítése. Az Equalizer valamennyi tapasztalt, helyi munkavállalóját megtartják. A céget saját management vezeti, mint egy független fiókvállalatot és a cégnevet is megtartják. Természetesen a német mezőgazdasági gépspecialista a fejlesztési, gyártási és értékesítési tapasztalataival hozzájárul az Equalizer jövőjének támogatásához.

„Nagy lehetőséget látunk az új termékekben a LEMKEN-nel az oldalunkon és várakozással tekintünk a jövőbeni együttműködésre. Ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy ez a megállapodás újra megerősíti a teljes Equalizer csapat és a kereskedőink kemény munkáját és sikereit az elmúlt 22 évben.”

Gideon Schreuder, alapító, ügyvezető igazgató

csm_lemken-equalizer-vertragspartner_f19

Anthony van der Ley, ügyvezető igazgató, LEMKEN; Nicola Lemken, tulajdonos, LEMKEN; Gideon Schreuder, ügyvezető igazgató, Equalizer a szerződés aláírása után.

Vissza a hírekhez