A Krone és a Lemken önvezető rendszert mutat be

Combined Powers – a Krone és a Lemken ezen a néven mutat be egy koncepciótanulmányt egy autonóm „folyamatkezelő egységről” (VTE)

Combined Powers

hir_tn-combined-powers-01.jpgCombined Powers – a Krone és a Lemken ezen a néven mutat be egy koncepciótanulmányt egy autonóm „folyamatkezelő egységről” (VTE), amely egy hajtóegység és különféle munkagépek kombinációjából áll.
Az innovatív tanulmányt, amelyet mindkét gyártó a bevált munkafolyamatok jövőbeli kiegészítéseként határoz meg, tavaly sikeresen tesztelték a szántóföldi kultivátorral végzett talajművelés, a szántás, a vetés, a kaszálás, a rendterítés, valamint a rendképzés területén.

A hajtóegység tervezése során a Lemken és a Krone a fenti folyamatok teljesítményigényét vette alapul. A koncepciótanulmány dízel-elektromos hajtású, 170 kW (230 LE) összteljesítménnyel. Az erőt elektromosan továbbítja a hajtóműhöz és a teljesítményleadó tengelyhez. A munkagépek hárompont függesztéssel csatlakoznak a hajtóegységhez. A vontató járművet átfogó érzékelőrendszerekkel szerelték fel, amelyek figyelik a környezetet és a munkaeszközöket, a biztonságos munkavégzésre és a munka optimális eredményére helyezve a hangsúlyt. Az egység működtetése és felügyelete mobil eszközökön keresztül történik, a feladatok és a dokumentáció továbbítása egy kommunikációs modul és a jól ismert Agrirouter adatcsere platform segítségével valósul meg.

hir_tn-combined-powers-02.jpgA VTE sajátossága: A projekt megtervezésekor minden alkalmazási területen a lehető legjobb munkaeredményre helyezték a hangsúlyt; ezért a munkagép is vezérli a hajtóegységet. A munkagép és a hajtóegység így intelligens, homogén rendszert alkot. A munkagép és a hajtóegység közötti kommunikáció és interakció a Krone és a Lemken sokéves tapasztalataira épül az ISOBUS és a TIM rendszerek területén, így kivétel nélkül minden lényeges információ kicserélhető a munkagép és a hajtóegység között.

A Combined Powers koncepciótanulmány további előnyei: A VTE egység használatával a Krone és a Lemken hosszú távú megoldást szeretne adni az ágazatot fenyegető szakképzett munkaerőhiányra is. A gazdálkodó ahelyett, hogy hosszú munkanapokat töltene a szántóföldön, a jövőben, mint rendszergazda a VTE vezérlésére koncentrálhat, amely egyenletes, precíz munkaminőséget biztosít. A széleskörű alkalmazási céloknak köszönhetően a gép egész évben, nagyon hosszú ideig használható. A Lemken és a Krone az idei szezonban is intenzíven teszteli a VTE rendszert különféle üzemi körülmények között, és keresi a párbeszéd lehetőségét a gazdákkal és a vállalkozókkal.

További információk: www.combined-powers.com

Vissza a hírekhez