Primus és Albatros ráncfelvarrás - megújultak a LEMKEN szántóföldi permetezőgépek

A LEMKEN népszerű Primus és Albatros szántóföldi permetezőgépeinek legutóbbi továbbfejlesztése jócskán túlmutat a modernizált külső megjelenésükön: mind a műszaki, munkagép funkciók, mind a kezelés jelentős fejlesztésen esett át. A professzionális szántóföldi termelés kisebb, belépő szintű gépe, a Primus teljes külső és belső átalakuláson ment át.

A kezelőszervek elrendezése javult és a főbb csatlakozások középre lettek beépítve a védőburkolatok alatt. A vonzó külső hangsúlyozottabb megjelenést kapott a lekerekített vonalakkal, a LED világítás és a színvilág pedig a többi LEMKEN szántóföldi permetezőgép kialakításához igazodik.

A Primus és Albatros szántóföldi permetezőgépek jelentős ráncfelvarrást kaptak.

A Primus és Albatros szántóföldi permetezőgépek jelentős ráncfelvarrást kaptak.

Az újdonságok között van a feladatvezérlő számítógép és a vezérlő terminál: a LEMKEN továbbfejlesztett kezelőszervei felhasználóbarát grafikus kezelőfelületet kaptak a CCI-50 terminálon, ami immár az alapfelszereltség részét képezi. Egy DGPS vevő szerelhető fel utólag, ha a vásárlók a bevált CCI applikációkat kívánják használni, például az automatikus szakaszvezérlést, vagy a párhuzamos nyomkövetést. A Primus és Albatros modellek 12-es sorozata alapkivitelben ISOBUS rendszerű és bármely kompatibilis terminállal üzemeltethető.

Primus 10 és 12 áttervezett kezelőszervekkel és csatlakozásokkal

Primus 10 és 12 áttervezett kezelőszervekkel és csatlakozásokkal

A Primus alapváltozata immár körkörös keringetéssel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy a permetlé a munkagép bekapcsolásakor azonnal rendelkezésre áll a keret teljes munkaszélességében.  Az EES típusok automatikus vízrendszerrel vannak felszerelve, a tisztítási folyamatok így kényelmesen a fülkéből vezérelhetőek a környezettudatosabb és fenntartható szántóföldi munkavégzés érdekében. Szintén említést érdemel a flexibilis vonórúd, mely lehetővé teszi a kezelő számára a permetezőgép felső, vagy alsó állásban történő csatlakoztatását. A tisztavizes tartály mérete is 320 literesre növekedett.

Az új, továbbfejlesztett szántóföldi permetezőgépek 2017. júliusától rendelhetőek. A Primus 10 és 12 tartály térfogata 2200 - 4400 liter, a szórókeret szélessége 15 - 30 m lesz, míg az Albatros 10 és 12 esetén a tartály térfogata 4000 - 6200 liter, a szórókeret szélessége pedig 15 - 39 m lesz.

Albatros 12

Albatros 12

Vissza a hírekhez