Intelligens mechanikus gyomirtás

A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

A LEMKEN, a mezőgazdasági gépgyártás specialistája, felvásárolta a holland Machinefabriek Steketee B.V. vállalatot, hogy tovább bővítse növényvédelmi termékportfólióját a mechanikus gyomirtás gépeivel és a jövőbe mutató, kamera támogatott irányító rendszerrel.  A LEMKEN a Steketee Rumpstad talajművelő gépgyártó részlegét is felvásárolta, de a cséplőgép gyártó részleget nem.

lljan Schouten (Növényvédelmi Üzletág Igazgató, Lemken) , Anthony van der Ley (Ügyvezető igazgató, Lemken), Klaas Veerman (Operatív Igazgató, Steketee)

A képen balról jobbra: lljan Schouten (Növényvédelmi Üzletág Igazgató, Lemken), Anthony van der Ley (Ügyvezető igazgató, Lemken), Klaas Veerman (Operatív Igazgató, Steketee)

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató ezt fontos lépésnek tekinti a növényvédelmi megoldások folyamatban lévő változásainak tükrében: „Mind a gazdálkodók, mind a szélesebb társadalom körében a vegyszeres növényvédelem támogatottsága csökkenőben van. Ugyanakkor folyamatosan egyre nagyobb rezisztencia alakul ki a jelenleg elérhető hatóanyagokkal szemben, miközben alig kerül új hatóanyag piacra.  A törvényi követelmények is egyre szigorúbbak, ezért hatékony alternatívákra van szükség. A gyomirtószerek széleskörű elterjedtsége révén ezen a területen lehet legjobban csökkenteni a vegyszerek használatát. A LEMKEN teljesen tudatában van ennek a felelősségnek, és szeretnénk a mechanikai gyomirtást előtérbe helyezni azáltal, hogy a kultivátorokat felvesszük a termékeink skálájára.

Machinefabriek Steketee B.V., egy innovatív mechanikai gyomirtó gépeket gyártó vállalat székhelye Stad aan’t Haringvliet-ben (Hollandiában) van, hozzávetőleg 50 alkalmazottat foglalkoztat. Szabadalmaztatott kamera rendszere támogatja a gazdálkodókat a gépeik pontos irányításában és megkönnyítik a hagyományos sorközművelést valamint a sorokban a növények közötti mechanikai gyomirtást.

A LEMKEN szeretné bővíteni a Steketee holland gyártóegységeit és számol a már meglévő gyártókapacitásával is. Számít a Steketee tapasztalt és hozzáértő helyi munkatársaira, akik tovább folytathatják munkájukat. A német családi vállalkozás optimálisan veti be erőforrásait a Steketee fejlesztési, gyártási és kereskedelmi területein, felgyorsítva a vállalat növekedését.  A Steketee és Rumptstad márkanevek egyelőre megmaradnak.

Klaas Veerman, a Steketee korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója örömmel jelentette ki: „A vállalat eladásakor különösen fontos volt számomra, hogy az alkalmazottak megtarthatják az állásukat, és az innovatív elgondolásokra összpontosítva továbbra is ki tudjuk elégíteni a vásárlók jelen és jövőbeli igényeit. A LEMKEN termék- és vállalati filozófiája megerősített abban, hogy mindkettőnk célja azonos. Ezért nagyon örülök annak, hogy tovább segíthetem a Steketee jövőbeni fejlődését.”

Klaas Veerman továbbra is folytatja a Steketee’s operatív irányítását Iljan Schouten-nel, a LEMKEN Növényvédelmi Részlegének vezetőjével együtt.
Vissza a hírekhez